www.cd-lumanari.edrs.ro

lumanari, cd, ghid, practic, cum sa, confectionezi, confectionare, ceara Ghid practic pentru confectionarea lumanarilor - CD

MATERIALE UTILIZATE PENTRU PRODUCEREA DE LUMANARI

ghid practic, confectionare, lumanari, format electronic, pe cd


parafina, ghid practic, confectionare, lumanari, format electronic, pe cd O lumanare de calitate este una care arde linistit, dureaza mult timp, produce o cantitate mica de fum si da
o lumina buna. Ceara folosita pentru fabricarea celor mai multe si mai moderne lumanari este realizata dintr-un amestec de parafina si stearina, fapt ce duce la obtinerea unor produse de calitate, care au o ardere completa, nu produc fum si nu se inmoaie la caldura sau nu se deformeaza in timp.

La confectionarea lumanarilor de lux se foloseste in mod normal doar stearina, un produs natural si biodegradabil, obtinut din extragerea grasimilor vegetale din fructul de palmier si nu de mult timp si din soia. Stearina, are insa un cost de fabricatie ridicat, de aceea se foloseste in combinatie cu parafina, mult mai ieftina. Pentru fabricarea lumanarilor se mai folosesc ceara de albine, geluri (un amestec de rasina si ulei mineral), ceruri vegetale (in general de palmier, carnauba, mirt sau soia) sau seul (utilizat azi foarte rar datorita alternativelor oferite de chimie).

Parafina
Parafina este numele comun pentru un grup de hidrocarburi alcanice cu masa moleculara mare (…).
Ceara de parafina este cea mai importanta materie prima utilizata pentru realizarea lumainarilor. Parafina complet rafinata, care este cea mai buna, este de la opac, la transparent fara culoare, miros si gust si este dura sau solida la temperatura camerei. Este insolubila in apa si solubila in eter, bezen, esteri.

Back

Vreau Ghidul pe CD